Bjursås är en komplett outdoorupplevelse och en sällsynt vacker bygd!

Bjursås räknas som en av Sveriges klassiska alpina adresser och säsongen 2018/2019 fyllde vi 40 år. Vi får ofta höra att Bjursås är en av Sveriges mysigaste skidorter - något vi är stolta över och jobbar för att bevara!

Byn med omnejd är för många själva sinnebilden av Dalarna med skogar, berg och dalar, sjöar och fäbodar. Från anläggningen har du betagande utsikt. Trivselfaktorn höjs ytterligare av bäcken som porlande rinner genom anläggningen och korsas av ett par träbroar till värdshusets uteservering. 

På berget finns drygt 20 nedfarter i varierande svårighetsgrad. För de yngre finns barnområden med liftkarusell och rullband - och såklart en juniorpark. I vår större snowpark ser vi till att det både finns roliga utmaningar för hela familjen men även hopp som sverigeeliten kan nöta på. Två sittliftar och fem släpliftar tar dig upp på berget bekvämt. 

Längdspår, inklusive elljusspår, finns i anslutning till skidanläggningen och ännu mer finns i grannbyn Sörskog en knapp mil bort. Under längd-VM i Falun 2015 var Sörskog backup om Falun inte skulle få tillräckligt med snö vilket säger en del om deras snösäkerhet och spårkvalitet. 

Alldeles intill anläggningen ligger sjön Bjursen. Vintertid dras här längdspår och plogas isbana för skridskoåkning. Fina kvällar händer det att vi tänder marschallerna utmed isbanan - det skapar en fantastisk vinterstämning. Vill du hellre ta en tur på sparkstötting lånar vi ut sådana gratis. Efter aktiviteterna väntar mysig avkoppling i familjerelaxen med bassäng, bubbelbad och bastu. 

Sommartid är det fin badplats med sandstrand och badbrygga vid sjön. Vi har även båtar, kanoter, kajaker och SUP för uthyrning. Stannar du hellre på land finns minigolf, boule, pingis, padelbana med mera intill badplatsen. Vi har även Freedrop där du kan hoppa från upp till 8 meter och landa säkert i stora airbags.  Men, kanske är ändå det mest uppskattade att bege sig upp på berget och i skogen. Vandrings- och cykelleder utgår från anläggningen med fina utsikts- och rastplatser.

Bor gör man i stuga eller på campingen i anläggningen. Stugor ligger på ski-in/out eller bekvämt promenadavstånd och vi uppgraderar dem kontinuerligt. Alla familjestugor har bastu och även diskmaskin eller braskamin. Campingen har drygt 220 platser och tre välutrustade servicehus med bland annat bastu. Stugor och campingplats är öppen för bokning året om.

I anläggningen finns tre vinteröppna restauranger, Värdshuset Bäverhyddan, Brasseri Bju Inn och Jaktkojan. Bäverhyddan har även öppet under sommarveckorna för fika, lunch och middag. I Brasseriet serverar vi dagens lunch och andra klassiker - här finns även café när det är dags för mysstund mellan åken. Jaktkojan ligger på toppen med vacker utsikt och har öppet vintertid när vädret tillåter. Runt om i anläggningen finns även flera grillstugor när man vill äta ute i solen och en värmestuga.

Vi driver även Dössbergets Värdshus. En pärla som ligger ca 2 km från anläggningen. Även här är det fantastisk utsikt och hög mysfaktor. På sommaren är värdshuset omgivet av en hembygdsgård som bäst kan liknas vid Skansen i litet format; hägn med gårdsdjur och lekplatser, utescener och Paviljongen, museer och handelsbod. Klicka här för att komma till hemsidan.

Merparten av våra inresta gäster kommer från Mälardalen. Bilresan är ca 20 mil på bra vägar men även tågresa via Falun fungerar smidigt. 

 

Vi är ett litet gäng som jobbar hårt för att varsamt utveckla anläggningen och samtidigt värna den höga mysfaktorn. Vi hoppas att ni verkligen kommer att känna det om ni kommer upp och hälsar på!

 

Det händer massor i anläggningen. Jätteroligt! En del av projekten är även stöttade av EU/Region Dalarna/Tillväxtverket. Läs mer på Utveckling!