Skidskola för barn och vuxna i Bjursås

Vill du lära dig åka skidor eller snowboard? Eller ta nästa steg i din utveckling? 

Skidskola är en viktig byggsten för att barn och vuxna ska åka säkert och ha roligt i backen. I Bjursås kan vi lova att du kommer utvecklas och ha riktigt roligt med våra skidlärare - för de flesta ger en lektion en nytändning och bättre möjlighet att nyttja dagens utrustning fullt ut.

Våra utbildade och rutinerade skidlärare ser till att skidskolan både blir ett roligt minne i sig men även en språngbräda till att kunna känna sig trygg på skidorna och njuta ännu mer i backarna!

Vi erbjuder grupp skidskola för barn men även privatlektioner både för barn och vuxna. Läs mer om privatlektioner längre ner. 

Skidskolan utgår från södra sidan på Snötorget ovanför Skidboden.  

Barnskidskola 

Vi lägger mycket fokus på barnskidskola. Vi har mindre snittstorlek på grupperna och vi är noga att kombinera övningarna med mycket lek.
Skidskolans grupplektioner är 2 dagarskurser i 50 minuter per dag och finns varje vecka; måndag-tisdag och fredag-lördag. Vi har också 1 dags skidskola på söndagar vecka 2-8. Då varar lektionen i 2 timmar. 

Pris gruppskidskola
Grupplektioner 2 dagar. Pris: 495 kr/person
Grupplektion 1 dag (2 timmar) Pris: 495 kr/person

Våra barngrupper

Barn nybörjare från 5-15 år *          10.00-10.50
måndag-tisdag eller fredag-lördag**
Nybörjarlektioner för barn, här leker/tränar vi grundmoment under två dagar. Till exempel att hantera sin utrustning, åka lift, grundsvängar och beroende på nivå lägger vi in lite mer avancerade övningar.

Barn fortsättning 5-15 år*                 11.00-11.50
måndag-tisdag eller fredag-lördag**
För barn som kan åka knapplift själva och åka med fartkontroll. Här bygger vi under två dagar vidare på grundfärdigheter med roliga övningar och lägger in lite mer avancerade övningar och hopp. Målsättning är att kunna åka med kontrollerade svängar och inte minst känna att det är roligt i backen!

Eftersom spridningen ökar mellan barnens färdigheter och vilja så anpassar vi efter respektive grupp och barn.

1 dag (2 timmar) Barn nybörjare från 5-15 år 
Söndagar vecka 2-8 kl. 10-12

1 dag (2 timmar) Barn fortsättning från 5-15 år 
Söndagar vecka 2-8 kl. 13-15

Föräldratips inför barnskidskola! 

Se till att barnet har ätit och gått på toaletten. Se till att barnet är klädd efter väder. Om barnet har svårt att lämna er, se till att finnas i närheten men tänk på att inte synas. Var på plats i god tid innan lektionen och möt upp barnet i god tid efter lektionen.

*Lägsta ålder för att delta i skidskola är fem år. Minimiantal i grupperna är tre deltagare. Vid få deltagare kan grupper slås samman eller ställas in.

**  Detta är ordinarie dagar. Andra veckodagar kan förekomma. 

Privatlektion  

För barn, ungdomar och vuxna finns privatlektioner att boka. 
Vare sig du åker skidor för första gången eller vill utveckla din teknik passar privatlektion. Skidläraren utgår och utvecklar från din nivå. 
Är ni ett sällskap så kan vi även arrangera dessa i form av grupplektion. Lektionerna ligger efter lunch och förbokas minst 2 dagar i förväg.
Lektionstid 55 min. Kan bokas till kl. 12.30, 13.30 eller 14.30. 
Pris 550 kr. För tillkommande deltagare 250 kr/person.Avbokning ska ske minst två dagar innan lektionstillfälle, annars debiteras fullpris. 
OBS! Skipass ingår ej i priset för skidskola.

Bokning sker via hemsidan och frågor om skidlektioner görs på shop.skidskola@bjursas.com eller via växeln 023-77 41 77. Det är periodvis högt tryck på telefonerna - särskilt under förmiddagarna har vi tyvärr svårt att svara.