Skidskola för barn och vuxna

Boka privatlektion

Vill du börja åka slalom eller snowboard? Vill du ta nästa steg i din utveckling? Eller vill du slipa tekniken och lära dig bättre carvingsvängar?

Skidskola är en viktig byggsten för att barn och vuxna ska åka säkert och ha roligt i backen. Vi kan lova att du kommer utvecklas och ha riktigt roligt med våra skidlärare - för de flesta ger en lektion en nytändning och bättre möjlighet att nyttja dagens utrustning fullt ut.

Våra utbildade och rutinerade skidlärare ser till att skidskolan både blir ett roligt minne i sig men även en språngbräda till att kunna känna sig trygg på skidorna och njuta ännu mer i backarna!

Vi erbjuder grupp skidskola för barn och privatkurser för vuxna. 

Skidskolan utgår från södra sidan ovanför skidshopen.  

Privatskidskola (t o m vecka 14) 
Vuxenlektioner, skidor och snowboard!
För vuxna erbjuder vi i första hand privatlektioner där vi utgår från dina färdigheter och målsättning med lektionen. Är ni ett sällskap så kan vi även arrangera dessa i form av grupplektion. Lektionerna ligger efter lunch och förbokas minst 2 dagar i förväg.

Lektionstid 55 min. Pris 495 kr för tillkommande deltagare 250 kr/person.
Kan normalt bokas till kl. 13.30 eller 14.30. Vecka 14. kl. 11, 12.30, 13.30 och 14.30


Barnskidskola (t o m vecka 13)
Vi lägger mycket fokus på barnskidskola. Vi har mindre snittstorlek på grupperna och vi är noga att kombinera övningarna med mycket lek.

Skidskolans grupplektioner är 2 dagarskurser i 50 minuter per gång och finns varje vecka; måndag-tisdag och fredag-lördag.

Pris gruppskidskola
Grupplektioner 2 dagar x 50 minuter, Pris: 445 kr/person

Våra barngrupper

Barn nybörjare från 5 år                 10.00-10.50
måndag-tisdag eller fredag-lördag*
Nybörjarlektioner för barn, här leker/tränar vi grundmoment under två dagar. Till exempel att hantera sin utrustning, åka lift, grundsvängar och beroende på nivå lägger vi in lite mer avancerade övningar.

Barn fortsättning 5-9 år                 11.00-11.50
måndag-tisdag eller fredag-lördag*
För barn som kan åka i blå/röda backar med fartkontroll. Vi gör roliga övningar och tränar på grundmoment och lägger in lite mer avancerade övningar och hopp. Målsättning är att kunna åka i alla backar med kontrollerade svängar och inte minst känna att det är roligt i backen!

Barn fortsättning, 10-14 år            12.00-12.50
måndag-tisdag eller fredag-lördag*
Fortsättningsnivån där barnen åker de flesta blå/röda backar. Här bygger vi under två dagar vidare på grundfärdigheter och lägger även in lite moment som hopp och brantare backar. Eftersom spridningen ökar mellan barnens färdigheter och vilja så anpassar vi efter respektive grupp och barn.

Lägsta ålder för att delta i skidskola är fem år. Minimiantal i grupperna är tre deltagare. Vid få deltagare kan grupper slås samman eller ställas in.

*  Detta är ordinarie dagar. Under veckorna 51, 52, 53 och 1  gäller andra veckodagar. 
 

Föräldratips inför barnskidskola! 

Se till att barnet har ätit och gått på toaletten. Se till att barnet är klädd efter väder. Om barnet har svårt att lämna er, se till att finnas i närheten men tänk på att inte synas. Var på plats i god tid innan lektionen och möt upp barnet i god tid efter lektionen.

 OBS! Betalningsbevis/kvitto uppvisas för läraren före lektionen. Skipass ingår ej i priset för skidskola.
Avbokning ska ske minst två dagar innan lektionstillfälle, annars debiteras fullpris. 

Bokning sker via hemsidan och frågor om skidlektioner görs på shop.skidskola@bjursas.com eller via växeln 023-77 41 77. Det är periodvis högt tryck på telefonerna - särskilt under förmiddagarna har vi tyvärr svårt att svara.