Skidanläggning för hela familjen

Måndag-Söndag 9.30-15.30*
Kvällsåk tisdagar och torsdagar 18-20*
*Med reservation för ändrade öppettider. För aktuella öppettider se under Just Nu

Många räknar Bjursås som en av Sveriges riktigt klassiska alpina adresser med över 40 år som skidanläggning. Det är inte bara den långa historien som motiverar detta, även den varierande åkningen med storslagen utsikt har genom åren gjort att skidåkare gärna kommer tillbaka.

Utförsåkning
På berget finns ett 20-tal nedfarter i böljande terräng med bra backar både för nybörjaren och alpinrävar. 10 liftar varav två sittliftar tar dig upp på berget bekvämt. Fallhöjderna ligger runt 200 meter och längsta pisten är cirka 1300 meter. 

Vi har två snowparks för allt från landslagsåkare till nybörjaren som vill känna fjärilarna i magen. Två barnområden med till exempel liftkarusell och lekpark är uppskattade bland de yngre besökarna. Vill man flyga högt finns vår Bag Jump luftkudde - en av de största i Sverige.

Anläggningen är uppskattad även av alpinklubbar för de fina backarna med varierande lutning.

Klicka i menyn för pistkarta och mer information.

Längdåkning
Totalt har vi ca 60 km längdskidspår i Bjursås och Sörskog,  alla utan spåravgift. Här finns både flacka spår på sjön, konditionskrävande för den som vill pressa men kanske viktigast av allt vackra spår över myr och genom skog med vacker utsikt och rastplatser.

Klicka i menyn för att läsa mer och se aktuell spårstatus.