Längdskidåkning i Bjursås


Totalt har vi ca 60 km fina längdskidspår i Bjursås, Sörskog och Sågmyra! Alla är dessutom utan spåravgift. Aktuell spårstatus hittar du genom att klicka här.

Längdskidspår i direkt anslutning till anläggningen

I anslutning till anläggningen finns flera längdskidspår. På sjön Bjursen finns ett lättåkt spår som både passar nybörjare och för fin stakträning inför Vasaloppet. 
Sjöspåret dras när förhållandena tillåter. 
Se spårstatus eller fråga i reception eller Skidboden

På toppen av berget paserar ett 3 km elljusspår. Till detta tar du dig bekvämt med sittlift (kostnadsfritt) eller med bilen till parkeringen vid spårcentralen på Hanses Hällar ovanför Bjursås by. Vid spårcentralen finns även vallabod och värmestuga. 
Se spårstatus

Längdskidåkning i närheten av Bjursås

Sörskog

Ett stort spårområdet finns även i grannbyn Sörskog en knapp mil bort. Många tycker att det är den finaste åkningen söder om fjällkedjan. Här finns 4 längdskidspår med längder på 4, 7, 13 och 17 kilometer i vacker miljö. Under längdskid-VM i Falun 2015 var Sörskog backup om Falun inte skulle få tillräckligt med snö, vilket säger en del om snösäkerheten och spårkvaliten! Där finns rastplatser utmed spåren och även omklädningsrum och vallabod.
Se spårstatus

Sågmyra

I grannbyn Sågmyra ca 1 mil från Bjursås finns ett 5 km elljusspår. 

För mer allmän information klicka här . 

Vallabod hos Bjursås Berg & Sjö

Vallabod finns på campingen i servicehus 3. Öppen dygnet runt.