Framtidens Bjursås Berg & Sjö

Hotell och Stolbana – klart till nästa skidsäsong! Nu tar vi Bjursås Berg & Sjö till nästa nivå.

Bjursås Berg & Sjö står inför ett stort utvecklingssteg som förväntas leda till ca 50 arbetstillfällen och investeringar (egna och externa) om 250-500 mkr under de kommande 5-10 åren. Och framförallt ge mer kvalitetstid tillsammans för våra gäster!

Nu projekteras och byggs lift, nya boenden tillsammans med en rad förbättringar runt om i anläggningen.

Stolbana

Allt fler upptäcker fina åkningen i Bjursås - jätteroligt! För att det ska fortsätta att flyta på fint behöver vi stärka upp kapaciteten i Södra området. Så, till vintersäsong 22/23 kommer vi att ha en 4-stolslift som matar upp till toppen. Släpliftarna, rullbandet och liftkarusellen blir såklart också kvar. På sikt kommer vi även att förstora nybörjarområdet så att det blir gott om svängrum för stor som liten och expandera parkering.

Hotell & boendeprojekt

Nu ligger vi i startgroparna för ett mysigt hotell med 15-20 rum, konferensrum, spa och restaurang. Arbetsnamnet är Bjursås Bergsgård och det ska verkligen ge en ombonad känsla och bygga på alla fina värden i Bjursås. En

Utöver hotellet kommer 30-40 tomter, ca 20 bostadsrätter och 40 husvagnsplatser de närmaste åren. Lite mer konkret kan man se på bilden nedan:

1. Brf Bergsgården - 18 lägenheter
2. Baggbo Mitt - 30 tomter
3. Bjursås Bergsgård - 15 rum, konferensrum, spa och restaurang
4. Skogsgläntan - 40 campingplatser

 

Pressartiklar ang 4stol och hotell:

SVT

SVT

Sveriges Radio

DT.se

Dalademokraten

 

Övriga projekt

Det händer massor runt om i anläggningen för att göra vistelsen roligare och smidigare under såväl vinter som barmark.


Ett viktigt initiativ är vårt digitaliseringsprojekt. Med stöd av EU och Region Dalarna utvecklar vi en Digital Applikation som ska göra vinter-upplevelsen ännu mer minnesvärd och smidig. Vintern 22/23 är det premiär - så håll utkik så ser du den snart både där appar köps och runt om i anläggningen!

 

 

För ytterligare information kontakta gärna info@bjursas.com