Då är det snart dags!


...att komma upp till vinter, frisk luft och lugn & ro i Bjursås. Se till att ni har bokat det ni vill ska vänta på er när ni kommer upp, kontrollera utrustning och inte minst försök att varva ned inför ett par sköna dagar.

I detta mejl har vi satt samman tips inför er resa och information som är bra att ha på plats. Självklart finns informationen även att få utskriven på plats - bara att säga till i receptionen.
 

Först lite praktiska saker och tips för en smidig ankomst

 • Incheckning sker från kl 15.00. Meddela gärna om ni kommer sent (dvs efter receptionens stängning kl 17:00), då hittar ni ert ankomstkuvert i en vit brevlåda på receptionens högra sida.
   
 • Lättaste sättet att köpa skipass är via webben. Det är lätt, det aktiveras direkt och ni slipper eventuella köer. Klicka här för att komma till webbutiken.
   
 • Förboka er hyrutrustning senast tre dagar innan ankomst så ser vi till att det är klart när ni kommer. Smidigt! Dessutom ställer vi hyrpjäxorna i en bra gear-bag som vi bjuder på. Boka här: Förbokningsformulär.
   
 • Skidskola är bra - det handlar ju om att ha det roligare och åka säkrare. Kom ihåg att förboka lektionen så att ni får plats! Tips; även för vana åkare är det mycket värt att få lite tips och råd. Unna dig en "avrostning" tillsammans med kunnig instruktör. Boka på skiduthyrning@bjursas.com.
   
 • Förboka relax och restaurang. Då vi bara tar in 25 personer åt gången i relaxen för att det ska vara säkert och mysigt så har vi obligatorisk förbokning så att ingen ska behöva vända i dörren. Boka relax på info@bjursas.com. Förboka bord till kvällarna (tisd, fred, lörd) i Värdshuset Bäverhyddan gör ni genom att maila restaurang.konferens@bjursas.com (Obs! Senast kl 15:00 dagen innan). 


Varm, torr och bra glid

Det är viktigt att ni är bra klädda och att utrustningen är bekväm - och såklart i bra skick. Tänk på att även om kalla fingrar eller klämmande pjäxa kan tyckas vara en detalj så kan det förstöra upplevelsen.

Den gyllene regeln för klädsel - både barn och vuxna - är fortfarande trelagers-principen. Tunt fukttransporterande lager närmast huden följt av värmande mellanlager. Mellanlagret kan bestå av flera skikt - beroende på temperatur och var på kroppen. Slutligen ett ytterlager som främst ska förhindra väta och vind, men som även kan vara värmande. Tips! Även händer och fötter mår bra av flera lager. Slutligen är det viktigt att anpassa sig efter temperaturen, kom ihåg att det är stor skillnad på -2 och -15. Det är lika jobbigt för barnen att vara för varmt som för kallt klädda. Ha alltid en krage ("buff") i reserv i fickan (vi rekommenderar en tunn) - bra för både vuxna och barn. Självklart hjälm för alla!


Skidutrustningen ska sitta bra. Oavsett ålder skapar det osäkerhet om man "åker omkring" i pjäxorna (gäller både längd och utför) och självklart ska det inte heller vara för hårt - inte minst är det då lätt börja frysa. En vanlig missuppfattning är att glid inte spelar någon roll om man inte ska åka fort. Glidet är jätteviktigt för att skidorna ska gå lätt över snön! Ju mindre fart och kraft, ju viktigare är det att friktionen mot snön är låg för att få med sig skidorna bra. I shopen finns valla och även möjlighet att lämna in skidorna på service (detta ska man alltid göra minst en gång per år).

I vår shop finns noga utvalt sortiment av det som kan behövas för en bra vistelse. Underställ, strumpor, fleecejackor, buffar, hjälmar osv. Där får ni även hjälp med utrustningen och dessutom tillgång till genuin kunskap - tex har Björn som ansvarar för shopen jobbat med detta i 40 år! 

 

Stugan

Det är ju faktiskt i stugan man ofta spenderar mest tid. Våra stugor är alla självhushålls-stugor, vilket innebär att ni tar med er det ni vill äta och använda, och sen ställer i ordning efter er när ni åker igen. Men, det finns såklart städhjälp att köpa och städutrustning finns. 

Bor ni i en av våra familjestugor (6+1 eller 4+1 bädd) så finns bastu och kaffemaskin i stugan. I vissa av stugorna finns även kamin och/eller diskmaskin.

Mer information om stugan finns via länken nedan. Läs igenom den, det underlättar för er! Har ni frågor, tveka inte att höra av er.


Incheckning och reception

Receptionen är öppen alla dagar. På ankomstdagar torsdagar och söndagar mellan kl 09:00-17:00. Receptionen är en liten röd stuga med vita knutar precis bredvid Bäverhyddans Värdshus. Förutom att vi brukar kunna svara på och lösa det mesta, så kan du även köpa skipass, ved, en godisbit och lite annat smått & gott.
 

Bjursås just nu

Vill ni ha koll på väder och vind, snödjup etc, klicka in här. Vill ni läsa pistkartan i digitalt format så klickar ni på länken nedan.

Kör lugnt så ses vi snart. Välkomna!
 

 

Arrival information

Here you find information that may be useful when during your stay. 

Although we hope this information will answer most questions, never hesitate to contact us if anything would be unclear!

Have a safe journey, we look forward to welcoming you to Bjursås!
 

 

Stuginformation / Cottage-information

Kaffemaskin / Coffe machine

Villkor hyrutrustning (då förbokad) / Terms rental equipment (when pre-booked)

Pistkarta / Ski-area map

 

 

                                   

Mejl: info@bjursas.com    Fb & Messenger: @bjursasski    Telefon: 023-77 41 77