Vandra, promenera och springa i Bjursås

Knyt på dig vandringskängorna eller trailskorna och bege er ut på någon av våra leder! Här kan du vandra i vacker natur med fina utsiktsplatser i hjärtat av Dalarna. Vi får ofta höra att vandringslederna ger upplevelser i nivå med vandringar längre norrut - och vi håller med, det är fantastiska omgivningar här i Bjursås.

Här finns leder för alla nivåer. Från längre vandring i kuperad terräng till promenader på grusväg i närområdet. Praktiskt taget alla våra leder passar även för trailrunning. 
Från anläggningen kommer ni lätt ut på lederna; det är ordentligt skyltat.

I vårt vandringspaket gör vi det enkelt för er då matsäcken står redo när ni ska ut på er vandringstur. 

Bjurrestigen - familjevandring i mindre format

Familjestig om ca 2 km med start och mål vid Bäverhyddans Värdshus/receptionen. Stigen leder dig upp en bit på berget och ner igen. Längs stigen finner ni faktaskyltar. Roligt för hela familjen. Det går också göra vandringen till en tipspromenad. Frågeformulär är digitalt och QR kod finns att scanna vid ledstarten. Vid genomförd tipspromenad väntas ett pris. Halvvägs in på Bjurrestigen finns slogbod med grillplats. Där kan ni också besöka Bjurrekojan. Bjurre Bävers egna koja. Ett perfekt stopp där barnen kan leka medans grillen tänds. 

Dössbergsleden

Leden börjar vid Bäverhyddans Värdshus och vandringen tar dig till Dössbergets hembygdsgård. Där kan ni avnjuta en god måltid eller fika och göra en rundvandring i Dössbergets hembygdsgård. Ett populärt inslag för barnen är att hälsa på gårdsdjuren och utforska Sagostigen.
Ca 3 kilometers promenad enkel väg. 

Vildmarksleden 

Vandringen tar dig genom skog, över berg och förbi många fina vattendrag, totalt 32 km. Längs vandringsleden finns det många rastplatser både för korta pauser och övernattning. Läs mer om Vildmarksleden på https://www.visitdalarna.se/vildmarksleden-bjursas-35-km
Du kan ansluta till leden från receptionen och Bäverhyddans Värdshus. 

Bäverleden

En kortare vandringsled om 7 km som bitvis går längs Vildmarksleden. En fin vandring om du vill nå utsiktsmål inom kortare avstånd. Leden tar dig runt Bjursberget och ansluter strax utanför reception och Bäverhyddans Värdshus
Vi rekommenderar ett stopp på Hanses Hällar. Där möts du av en bedårande utsikt, grillplats och slogbod.

Promenadtips

Om ni vill promenera i närområdet har vi massor av tips. Klicka här så får ni ett par tips om våra favoriter. De blå och röda lederna går delvis på samma sträckning som vandringslederna ovan.

vandra i bjurss

 

Välj din vecka.

Just nu i kalendern

Slå oss en signal på 023-77 41 77 så berättar vi mer