Göra & Äta i Bjursås

Vi får ofta höra att det är ett rogivande lugn hos oss i Bjursås. Naturen så nära inpå med allt vad den bjuder på, stillhet och nedvarvning. Precis som det ska vara. Men, vill man så finns det en uppsjö aktiviteter att göra tillsammans och bra möjligheter att fylla på energidepåerna både på restauranger och grillplatser.

Aktivitetspass i Bjursås

Maxa ditt besök och skaffa aktivitetspass. Då har ni tillgång till de flesta av våra aktiviteter. Kan bokas från 1 dag till hela sommarsäsongen (t o m 14 augusti). 
Ingår i aktivitetspasset: SUP, kanot, Sit on top kajak, roddbåt, fiskeutrustning, minigolf, fotbollsbiljard, boule, kubb, MTB teknikbana, utepingis.

Läs mer om våra aktiviteter  

Göra i Bjursås

Naturen och berget i Bjursås bjuder på fanastisk vandring och MTB-cykling. Välkända Vildmarksleden med vacker natur och gott om rast- och utsiktsplatser och som är lämplig för både vandring och trail-löpning går förbi anläggningen. Vi har sex leder inom Biking Dalarna, det vill säga kvalitetssäkrade leder med tydlig märkning och svårighetsgradering.

Förutom badsjön Bjursen med dess vackra badstrand intill anläggningen så har vi t.ex. en bokningsbar relax med bassäng och bubbelpooler inne och ute. Vill man komma ut på vattnet finns kanoter, SUP-bräda och roddbåt, kajaker och kanoter att hyra. Naturligtvis också flytväst.

Vill du stanna på torra land finns lekplats, minigolfbana och bouleplan centralt på campingområdet. Utövert detta finns också padelbana och frisbeegolf

I Bjursås by finns aktivitetsgården Dössberget med museum, djurpark med traditionella gårdsdjur, handelsbod, lekplats, sagostig, restaurang med mera. I närområdet (vi brukar räkna med upp till 45 minuters bilfärd) finns en uppsjö av aktiviteter både för den kulturintresserade och aktiva. Tveka inte att fråga oss om tips!

Läs mer om aktiviteterna genom att klicka respektive aktivitet i texten. Förboka aktiviteter här

I närområdet runt Bjursås finns många sevärdheter och massor att göra. I Bjursås socken har vi en mängd aktiviteter - många blir förvånade när de inser hur mycket som finns att upptäcka i Bjursås. Klicka här för en översikt eller här för hela turistkartan.  Inom en radie av cirka en timme finns en uppsjö; allt från Carl Larssons Sundborn och dalahäst-fabriker till Leksand sommarland. Här rekomenderar vi att ni går in på Visit Dalarnas hemsida för mer information.  


Äta i Bjursås

Värdshuset Bäverhyddan har under högsäsong i sommar öppet för fika, lunch och middag. I värdshuset finns receptionen där du kan köpa glass, kaffe och fika samt annat bra-att-ha.

Ett minnesvärt restaurangbesök får ni också på närbelägna Dössbergets Värdshus som ligger ett stenkast från oss, läs mer på Dössbergets hemsida. Vi tar även emot förfrågningar på bokningar om ni vill annordna större evenemang. Vi tipsar också gärna om andra trevliga restauranger i närområdet.

I byn finns välsorterad Coop-butik, kvällsöppen Frendo-butik och två lokala pizzerior.

Vill ni grilla själva finns flera grill- och rastplaster på området och utmed vandringsleder. Nyttja dem gärna till en trevlig grillkväll eller picnic - men kom ihåg att ta med egen kol/ved och var rädd om naturen. Respektera brandvarningar! Vill ni göra det enkelt? Beställ ett matpaket av oss. 

Välkomna till lugn & ro hos Bjursås Berg & Sjö! 

Välj din vecka.

Just nu i kalendern

Slå oss en signal på 023-77 41 77 så berättar vi allt.