Göra & Äta i Bjursås

Vi får ofta höra att det är ett rogivande lugn hos oss i Bjursås. Naturen så nära inpå med allt vad den bjuder på, stillhet och nedvarvning. Precis som det ska vara. Men, vill man så finns det en uppsjö aktiviteter att göra tillsammans och bra möjligheter att fylla på energidepåerna både på restauranger och grillplatser.

Aktiviteter har olika öppettider under säsongen - klicka in på Just Nu eller ring 023-774177 för detaljerade öppettider.


Göra

Naturen och berget i Bjursås bjuder på fanastisk vandring och MTB-cykling. Välkända Vildmarksleden med vacker natur och gott om rast- och utsiktsplatser och som är lämplig för både vandring och trail-löpning går förbi anläggningen. Vi har sju leder inom Biking Dalarna, det vill säga kvalitetssäkrade leder med tydlig märkning och svårighetsgradering.

Förutom badsjön Bjursen med dess vackra badstrand intill anläggningen så har vi t.ex. en bokningsbar relax med bassäng och bubbelpooler inne och ute. Vill man komma ut på vattnet finns kanoter, SUP-bräda och roddbåt, kajaker och kanoter att hyra. Naturligtvis också flytväst.

Vill du stanna på torra land finns lekplats, minigolfbana och bouleplan centralt på campingområdet. Nytt för i sommar är också padelbana, frisbeegolf och Freedrop - hopparena.

I Bjursås by finns aktivitetsgården Dössberget med museum, lite djurpark med traditionella gårdsdjur, handelsbod, lekplats, restaurang med mera. I närområdet (vi brukar räkna med upp till 45 minuters bilfärd) finns en uppsjö av aktiviteter både för den kulturintresserade och aktiva. Tveka inte att fråga oss om tips!

Läs mer om aktiviteterna genom att klicka Aktiviteter i menyn. För en översiktlig turistkarta över Bjursås, klicka HÄR.


Äta

Värdshuset Bäverhyddan har under högsäsong i sommar öppet för fika, lunch och middag. I värdshuset finns receptionen där du kan köpa glass, kaffe och fika samt badleksaker och annat bra-att-ha.

Ett minnesvärt restaurangbesök får ni också på närbelägna Dössbergets Värdshus som ligger ett stenkast från oss, läs mer på Dössbergets hemsida. Vi tar även emot förfrågningar på bokningar om ni vill annordna större evenemang. Vi tipsar också gärna om andra trevliga restauranger i närområdet.

I byn finns välsorterad Coop-butik, kvällsöppen Frendo-butik och två lokala pizzerior.

Vill ni grilla själva finns flera grill- och rastplaster på området och utmed vandringsleder. Nyttja dem gärna till en trevlig grillkväll eller picnic - men kom ihåg att ta med egen kol/ved och var rädd om naturen. Respektera brandvarningar! 
Vill ni göra det enkelt? Beställ ett grill- eller matpaket av oss. 

Välkomna till lugn & ro hos Bjursås Berg & Sjö! 

Välj din vecka.

Just nu i kalendern

Slå oss en signal på 023-77 41 77 så berättar vi allt.