Göra & Äta

Vi får ofta höra att det är ett rogivande lugn hos oss i Bjursås. Naturen så nära inpå med allt vad den bjuder på, stillhet och nedvarvning. Precis som det ska vara. Men, vill man så finns det en uppsjö aktiviteter att göra tillsammans och bra möjligheter att fylla på energidepåerna både på restauranger och grillplatser.


Göra
Naturen och berget i Bjursås bjuder på fanastisk vandring och MTB-cykling. Välkända Vildmarksleden med vacker natur och gott om rast- och utsiktsplatser och som är lämplig för både vandring och trail-löpning går förbi anläggningen. Vi har sju leder inom Biking Dalarna, det vill säga kvalitetssäkrade leder med tydlig märkning och svårighetsgradering.

Förutom badsjön Bjursen med dess vackra badstrand intill anläggningen så har vi t.ex. en bokningsbar relax med bassäng och bubbelpooler inne och ute. Vill man komma ut på vattnet finns kanoter, SUP-bräda och roddbåt och kanoter. Naturligtvis också flytväst.

Vill du stanna på torra land finns minigolfbana och bouleplaner centralt på campingområdet samt volleybollplan för den aktiva. Lekplatsen ligger intill och vi har diverse uteleksaker för utlåning - styltorna är en favorit!

I Bjursås by finns aktivitetsgården Dössberget med museum, lite djurpark med traditionella gårdsdjur, handelsbod, lekplats, restaurang med mera. I närområdet (vi brukar räkna med upp till 45 minuters bilfärd) finns en uppsjö av aktiviteter både för den kulturintresserade och aktiva. Tveka inte att fråga oss om tips!

Läs mer om aktiviteterna genom att klicka Aktiviteter i menyn. För en översiktlig turistkarta över Bjursås, klicka HÄR.


Äta
I sommarcaféet kan du såväl köpa glass, kaffe och fika som lite badleksaker och annat bra-att-ha.

Ett minnesvärt restaurangbesök får ni på närbelägna Dössbergets Värdshus som ligger ett stenkast från oss, läs mer på Dössbergets hemsida. Våra Värdshus Hyddan och Brasserie håller normalt sett stängt över sommaren men vi tar naturligtvis emot förfrågningar på bokningar. Vi tipsar även gärna om andra trevliga restauranger i närområdet.

I byn finns välsorterad Coop-butik, kvällsöppen Frendo-butik och två lokala pizzerior.

Vill ni grilla själva finns flera grill- och rastplaster på området och utmed vandringsleder. Nyttja dem gärna till en trevlig grillkväll eller picnic - men kom ihåg att ta med egen kol/ved och var rädd om naturen. Respektera brandvarningar!

Välj din vecka.

Vecka 9

Skidåkning.

Liftar och backar öppna 9.30-15.30.
Kvällsåk i Södra och Norra (knappliften) tisdag och torsdag 18-20. Norra knappliften öppen till kl. 18 på lördag

Onsdag och Lördag kl 13 Bjurres slalomtävling i Bjurrebacken. Alla kan vinna. Här vinner den som har så lik tid som möjligt i två åk. Lika mycket list som åkskicklighet - hela familjen kan tävla mot varandra! Bjurre Bäver hejar på och delar ut pris (Kostnadsfritt.)

Bag Jump Session lördag  kl. 14. Hoppa i vår Bag Jump och visa upp dina skills. Musik och speaker på plats. Minimiålder 10 år. 
Pris 75 kr/deltagare och alla får pris. Prisutdelning ca 15.15. Obligatorisk föranmäla. klicka här för anmälan

Bjurre Bäver kommer på besök onsdag och lördag kl 14:00 i södra området (Kostnadsfri aktivitet.)

Bag Jump öppen varje dag kl. 10-15.30. Testa att hopp i vår hoppkudde. Ni finner den i södra området längst ner i Harsprånget. 

Sjöspåret på Bjursen är tyvärr ej åkbart i väntan på mer snö.  
Sörskog 4,5 km öppet för klassiskt och Bjursås elljusspår ,3km,  för klassiskt och Skate. 

För mer information om backar, liftar och spår klicka in på Just nu och se tabellen.

Shopen & hyran
Shopen är öppen dagtid måndag - söndag och kvällstid när det är kvällsskidåkning. Här får du hjälp med både utrustning, skipass - och lite smått & gott om blodsockret har fått sig en dipp (godis och dricka). Du finner även väl utvalda produkter som tex goggles, vantar och vår Bjursåskollektion.

Skidskola
Måndag - tisdag och fredag - lördag har vi gruppskidskola och privatlektioner. För att boka privatlektioner - läs mer här. Skidskolan utgår från Snötorget ovanför Shopen vid skidskoleskylten.

Mat & fika

Brasseri Bju Inn
Öppet alla dagar 09.00 - 16.00. Matservering 11.00-15.00. Övriga tider serveras fika. 
Onsdag 15.00 - 16.00 Barn Quiz!!! Astrid Lindgrens magiska värld anmäl genom att klicka här
Tisdag Bjurrefika kl. 14. Kostnad 50 kr/barn. Föranmälan krävs klicka här
Lördag Musikquizz med Nicco 15.00 - 16.00 anmäl er genom att klicka här

Bäverhyddans Värdshus

Öppet alla dagar 11.00 - 16.00

Tisdagar öppet till 20.00 Pizzakväll samt avhämtning. Boka bord klicka här

Onsdag öppet till 20.00 Pizzakväll samt avhämtning. Boka bord klicka här
Fredag  öppet till 20.00 familjemiddag i Värdshuset samt avhämtning. Boka bord klicka här
Lördag 11.00 - 14.00 Våfflor, raggmunk & fika.
Lördag 14.00 - 17.00 "hängpizza", charkbricka samt skönt gung
Lördag 18.00 -20.00 Familjemiddag samt avhämtning. Boka bord klicka här
Söndag 11.00 - 15.00 Våfflor, raggmunk & fika.

Nybakat morgonbröd varje lördag & söndagsmorgon
Visst blir det lite extra kvalitetstid med rykande färskt bröd på morgonen..? Lördag, söndag och ytterligare ett par utvalda dagar under säsong kan du hämta nybakt bröd vid Receptionen på morgonen. Gott!..och det är enkelt:  Beställ bröd här.

Familjerelax 
Efter en dag utomhus kan det vara skönt att bada och basta. Vår relax med bubbelpooler och pool går att boka sällskapsvis.
Max ett sällskap. Endast förbokning. Boka på info@bjursas.com eller ring 023 - 77 41 77
Relaxen går att boka mån, ons, fre, lör  Kl 15 eller 17. 

Topptursmorgon tisdag och lördag kl. 7.45
Gå på topptur så får du åka skidor över hela systemet. Innan liftarna öppnar. Utgår från Bäverhyddan. Vi går upp med stighudar. Utrustning går att hyra och boka vid anmälan. 
Begränsat antal platser och utrustning så anmäl dig redan nu. Information och bokning klicka här 
250 kr/person inkl. fika och guide. 
Hyra utrustning för topptursmorgon. 150 kr/person. 

Skattjakt 
Utforska hela anläggningen och gå på Dalakrafts skattjakt. Hämta din skattkarta i Skidshopen eller receptionen.

För att se våra öppettider klicka här

____________________________________
Vi lägger kontinuerligt till saker vartefter vi närmar oss den aktuella veckan. Vi måste även reservera oss för justeringar och felskrivningar. Information finns även att få på plats i skidshopen och receptionen - eller genom att slå en signal på 023 - 77 41 77.