Rättviksbacken

Bjursås Berg & Sjö har inlett en samarbete med Rättviks kommun vilket innebär att vi under vintern 2023-2024 och sommaren 2024 driftar Rättviksbacken. Vi har en gemensam långsiktig tanke med detta men vi inleder med ett prövoår, sen utvärderar vi gemensamt. 

Vi är superladdade att driva fina hemmabacken i Rättvik! ...men vi är ödmjukt medvetna att det finns mycket kunskap och tankar lokalt. Dessutom tar det normalt sett ett par säsonger innan man hittar riktigt rätt i driften. Så tips och tankar tas gärna emot! Nedanför är vårt hälsnings-brev och längst ner på sidan finns länk till 'Tips & Tankar'-formuläret - fyll gärna i!

Hemsida är under utveckling. Tills dess finns information och flera funktioner att tillgå på den här sidan (se nedan).

Tillsammans blir vi starkare - och tillsammans med Bjursås kan vi erbjuda riktigt fina möjligheter till härliga upplevelser året runt!

 

Skipass Rättviksbacken

Köp säsongskort med 50% kommunrabatt till vinter 23-24. Vi trimmar det ordentligt genom att det i vinter gäller i både Rättviksbacken och Bjursås Berg & Sjö - på ett kort får ni därmed tillgång till massa skidåkning och möjligheter till härliga vinterupplevelser!
Du vet väl att skipass även är berättigat friskvårdsbidrag? Fråga din arbetsgivare vad som gäller på just er arbetsplats.
Snart kan du även ladda andra skipass t ex dagkort här på webben. Om du har Keycard (Skidatas 'liftkort') sen tidigare så programmeras skipass'et direkt på kortet och sen är det bara att ge dig ut i backen. Annars så hämtas kortet upp på plats i backen.

Köp säsongskort

Grupp & konferens

Vill ni komma för en skiddag eller två? Det är många skolor, klubbar och företag som har sett fördelar med att åka skidor tillsammans! 
Funderar ni på ett evenemang för personal, kunder eller har ni en högtid att fira? Rättviksbacken är en jättebra plats att skapa härlig upplevelse för många!
För slalomklubbar erbjuder Rättviksbacken fina träningsmöjligheter. Om man kombinerar med Bjursås Berg & Sjö blir det svårslagna träningsmöjligheter bara ca 20 mil från Mälardalen.
Hör av er med förfrågan på grupp@bjursas.com så återkommer vi med förslag. Ange gärna ungefärligt datum och antal samt om ni önskar mat, hyrutrustningar (skidor/snowboard) och aktivitet/skidskola. Med samarbetspartners i närområdet kan vi även hjälpa till med logi och möteslokaler för både stora och små grupper. 

Ställplatser - med vidunderlig utsikt!

I backen finns ett antal fina ställplatser - och det finns nog inte en camping / ställplatser i Dalarna som matcha utsikten från Rättviksbacken. Platserna har el, bastu (med superutsikt!), utekök (sommartid) och enkel toalett. Även vattenpåfyllning, latrintömning och avfallskärl. (Obs; det är inte ett gemensamt servicehus utan fristående enheter med mycket enkel standard.)
Det är även möjligt att ställa upp husvagnen för vintern - mitt i pisten med, bokstavligt talat, ski in/out läge! (Men, notera att husvagnen inte kan flyttas innan snön smält; tillfartsvägen fylls med snö.)
Kontakta oss på info@bjursas.com med förfrågningar.

Övrig information om Rättviksbacken

I Rättviksbacken kommer till vinterna även att finnas:

Våffelstugan: Goda våfflor och enklare rätter med härlig utsikt och sprakande braskamin. Det ska vara lätt och mysigt att fylla på med energi när ni besöker Rättviksbacken.

Värmestuga, slogbodar och grillplats: Vill man ta med matsäcken går det såklart bra; det finns matplatser både inomhus och utomhus. Utmed huvudbacken finns två slogbodarna och vid barnområdet finns en grillplatsen. I anslutning till värmestugan finns även skidskåp att tillgå.

Skidhyra: Vi har en fullsorterad skidhyra. Det finns för det mesta att hyra på plats, men inför stora dagar (tex skollov) och om ni är en grupp rekomenderar vi att ni bokar.

Skidskola: I samarbete med Friluftsfrämjandet så erbjuder vi skidskola för barn under ett par helger i början av vintern. Hör av er till oss eller titta in på webben igen för mer information!

Öppet-tider och kontaktinformation Rättviksbacken

Öppet-tiderna kommer att vara ungefär som tidigare år: Säsongsöppning planeras till jul-lovet och sen håller vi på till påskhelgen - men i slutändan är det ju alltid vädret som avgör :)  Under terminen så är det kvällsåkning måndag, onsdag och fredag, samt dagsåkning lördag-söndag. Under skollov (jullov och vecka 9) är det öppet varje dag.

Finns mycket mer att fundera på och fråga! Hör gärna av er på: info@bjursas.com eller 023-774177.

Vi ses i vinter! :)

 

För att komma till Tips & Tankar-formuläret klicka här.

 

Välj din vecka.

Just nu i kalendern

Slå oss en signal på 023-77 41 77 så berättar vi mer