Sjöaktiviteter i Bjursås

I sjön Bjursen vid foten av Bjursberget finns flera möjligheter att njuta av lugnet och beskåda berget. 

Vill du paddla kanot, kajak, SUP eller ro? 

Du kan paddla SUP och ta ett dopp. Ro ut och testa fiskelyckan. Eller paddla ut på kanotäventyr till Bondholmen. Vi har kanoter, Sit on top kajaker, SUP brädor och roddbåtar att hyra. 

Klicka här för att boka

Kanot

Paddla kanot är en lugn och stillsam aktivitet. Dett finns flera platser att paddla till och gå i land. Bondholmen ärn en favorit som bjuder på spännande mystik eller Björsbergslandet, en lugn och stillsam strand. 

SUP

SUP eller Stand Up Paddleboard har blivit väldigt populärt. Användningsområdena är många. Paddla på äventyr, paddla ut och bada eller ha ett yogapass på brädan. Låt inte fantasin sätta stopp. Men tänk säkerhet och använd flytväst. Vill du ha en intstruktion och tips så säger du till någon av våra aktivitetsvärdar. 

Roddbåt

Vill du ha mer stabilitet på sjön eller om ni är flera personer passar det bra att ro ut med båt. Passar bra till fiske eller om det behövs mer packning till er färd. Vi har roddbåtar anpassade för 4-5 personer. 

Kontakta oss för bokning på info@bjursas.com eller 023-774177

Välkomna att njuta av lugnet på sjön 

Välj din vecka.

Händer i Bjursås vecka 3 

Skidåkning och aktiviteter
Backar och liftarna är öppna 9.30-15.30. Kvällsåkning torsdag 18.00-20.00.
Måndag - onsdag: Skidåkning öppen i norra området. Släpliftarna öppna. Tisdag 4-stol öppen.
Torsdag - söndag: Skidåkning öppen på hela berget. 

Slalomtävling för hela familjen och alla färdighetsnivåer går av stapeln på lördag kl 13:00 vid Knapp-liften i södra området. Här vinner den som har så lik tid som möjligt i två åk. Lika mycket list som åkskicklighet - hela familjen kan tävla mot varandra! (Kostnadsfritt.)

Bjurre Bäver hälsar på i barnområdet på lördag kl. 14.

Vi drar sjöspåret och Döss-spåret när det är rätt is- och snöförhållanden.
Sörskog har öppet för klassisk skidåkning och Bjursås elljusspår, 3 km, har öppet för klassisk skidåkning samt skate. 

För mer information om backar, liftar och spår klicka in på Just nu och se tabellen.

Skidboden
Skidboden är öppen dagtid måndag - söndag och kvällstid när det är kvällsskidåkning. Här får du hjälp med både utrustning, skipass - och lite smått & gott om blodsockret har fått sig en dipp (godis och dricka). Du finner även väl utvalda produkter som tex goggles, vantar och vår Bjursåskollektion.
Vecka 3-5 är Skidboden öppen torsdag-söndag. Förboka hyrutrustning måndag-onsdag för hämtning i receptionen Norra området. 

Skidskola
Måndag-tisdag och Fredag-lördag har vi gruppskidskola. För att boka snowboard, längd eller privatlektioner - läs mer här. Skidskolan utgår från Snötorget ovanför Shopen vid skidskoleskylten.

Topptursmorgon tisdag och lördag kl. 7.45
Gå på topptur med guide så får du åka skidor över hela systemet, innan liftarna öppnar. Utgår från Bäverhyddan. Vi går upp med stighudar. Utrustning går att hyra och boka vid anmälan. 
Begränsat antal platser och utrustning så anmäl dig redan nu. Information och bokning klicka här 
250 kr/person inkl. fika och guide. 
Hyra utrustning för topptursmorgon. 150 kr/person. 

Mat & fika

Brasseri Bju Inn
Uppdateras inom kort

Bäverhyddans Värdshus
Öppettider dagligen kl. 11-16
Kvällstid tisdag, fredag, lördag från 18.00

Familjerelax 
Efter en dag utomhus kan det vara skönt att bada och basta. Vår relax med bubbelpooler och pool går att boka sällskapsvis.
Endast förbokning. 

____________________________________
Vi lägger kontinuerlig till saker vartefter vi närmar oss den aktuella veckan. Vi måste även reservera oss för justeringar och felskrivningar. Information finns även att få på plats i skidboden och receptionen - eller genom att slå en signal på 023 - 77 41 77.