Sjöaktiviteter i Bjursås

I sjön Bjursen vid foten av Bjursberget finns flera möjligheter att njuta av lugnet och beskåda berget. I Bjursen, och i många sjöar i närområdet, finns även bra möjligheter att fiska.

Vill du paddla kanot, kajak, SUP eller ro? 

Du kan paddla SUP och ta ett dopp. Ro ut och testa fiskelyckan. Eller paddla ut på kanotäventyr till Bondholmen. Vi har kanoter, Sit on top kajaker, SUP brädor och roddbåtar att hyra. 

Klicka här för att boka

Kanot

Paddla kanot är en lugn och mysig aktivitet. Dett finns flera platser att paddla till och gå i land. Bondholmen ärn en favorit som bjuder på spännande mystik eller Björsbergslandet, en lugn och stillsam strand. 

SUP

SUP eller Stand Up Paddleboard har blivit väldigt populärt. Användningsområdena är många. Paddla på äventyr, paddla ut och bada eller ha ett yogapass på brädan. Låt inte fantasin sätta stopp. Men tänk säkerhet och använd flytväst. Vill du ha en intstruktion och tips så säger du till någon av våra aktivitetsvärdar. 

Roddbåt

Vill du ha mer stabilitet på sjön eller om ni är flera personer passar det bra att ro ut med båt. Passar bra till fiske eller om det behövs mer packning till er färd. Vi har roddbåtar anpassade för 4-5 personer. 

Fiske

Det är fina fiskevatten i området. Fiskevårdsföreningen håller bestånden på bra nivå. Det är dessutom olika typer av fiske och vackra miljöer. Klicka här för en översikt eller titta in på fiskevårdsföreningens hemsida för uppdaterad information. Viss fiskeutrustning finns att hyra. Kom ihåg att lösa fiskekort!

Kontakta oss för mer information på info@bjursas.com eller 023-774177. Välkomna att njuta av lugnet på sjön! 

Välj din vecka.

Händer i Bjursås vecka 3 

Vi firar World Snow Day med en weekend och mer kvalitetstid tillsammanssmiley
I samarbete med Lokalt I har vi 2 för 1 skipass hela helgen. Gäller dagspass (1 dag) Vi bjuder på det billigaste skipasset. 
Köpes online eller på plats. 

Skidåkning och aktiviteter
Backar och liftarna är öppna 9.30-15.30. Kvällsåkning torsdag 18.00-20.00.
Måndag - onsdag: Skidåkning öppen i norra området. Halva priset på skipass de dagarna. 
Torsdag - söndag: Skidåkning öppen på hela berget. 

Bjurre Bäver

Bjurre hälsar på i Södra området onsdag kl. 13 och lördag
Bjurres slalomtävling i Bjurrebacken lördag kl. 13. Åk på så lik tid som möjligt i två åk. Alla kan vinna. Bjurre hejar på. 
Bjurre hälsar på kl 14.00 i Bjurrelandet i södra området. 

Alla i bana
Sugen på att testa slalombana. Lördag arrangerar Bjursås IK Alpin Alla i bana kl 12-14 i Bjurrebacken där alla är välkomna att prova slalombana. Avslutas med Bjurres slalomtävling. 

Våra vänner på Rolf Ericson Bil besöker oss på snötorget på lördag
De bjuder på kaffe och varm choklad och har roliga tävlingar med fina priser. Såklart visar de bilar från Renault och Dacia. 
Priser till alla från Rolf Ericson Bil på veckans Bjurre slalomtävling smiley

Längdskidåkning
Vi drar sjöspåret och Döss-spåret när det är rätt is- och snöförhållanden.
Sörskog har öppet för klassisk skidåkning och Bjursås elljusspår, 3 km, har öppet för klassisk skidåkning samt skate. 

För mer information om backar, liftar och spår klicka in på Just nu och se tabellen.

Skidboden
Skidboden är öppen dagtid måndag - söndag och kvällstid när det är kvällsskidåkning. Här får du hjälp med både utrustning, skipass - och lite smått & gott om blodsockret har fått sig en dipp (godis och dricka). Du finner även väl utvalda produkter som tex goggles, vantar och vår Bjursåskollektion.
Vecka 3-5 är Skidboden öppen torsdag-söndag. Förboka hyrutrustning måndag-onsdag för hämtning i receptionen Norra området. 

Skidskola
Måndag-tisdag och Fredag-lördag har vi gruppskidskola. För att boka snowboard, längd eller privatlektioner - läs mer här. Skidskolan utgår från Snötorget ovanför Shopen vid skidskoleskylten.

Topptursmorgon tisdag och lördag kl. 7.45
Gå på topptur med guide så får du åka skidor över hela systemet, innan liftarna öppnar. Utgår från Bäverhyddan. Vi går upp med stighudar. Utrustning går att hyra och boka vid anmälan. 
Begränsat antal platser och utrustning så anmäl dig redan nu. Information och bokning klicka här 
250 kr/person inkl. fika och guide. 
Hyra utrustning för topptursmorgon. 150 kr/person. 

Mat & fika

Brasseri Bju Inn
Öppet för lunch och fika torsdag - söndag

Bäverhyddans Värdshus
Öppettider dagligen kl. 11-16
Kvällstid tisdag, fredag, lördag från 18.00

Familjerelax 
Efter en dag utomhus kan det vara skönt att bada och basta. Vår relax med bubbelpooler och pool går att boka sällskapsvis.
Endast förbokning. 

____________________________________
Vi lägger kontinuerlig till saker vartefter vi närmar oss den aktuella veckan. Vi måste även reservera oss för justeringar och felskrivningar. Information finns även att få på plats i skidboden och receptionen - eller genom att slå en signal på 023 - 77 41 77.