Cykla i Bjursås, Dalarna, 2 mil från Världsarvet Falun

Fina stigar och grusvägar som går i vacker terräng med fäbodar, utsiktsplatser med mera. 

   

Söker du varierad cykling i Dalarna för alla nivåer med mountainbike eller gravelbike? 

Bjursås är beläget i Dalarna, 2 mil norr om Falun. Här finns cykling i varierad terräng och kupering. Passar både den vana cyklisten, nybörjare och hela familjen. Bjursås är ett populärt cykelområde för den mängd stigar som finns. Vi är medlemmar i Biking Dalarna med åtta stycken väl uppmärkta leder i olika svårighetsgrader och längder. Vissa leder går på skogsstigar och vissa leder går på grusvägar genom skogarna vilket passar gravelbike väldigt väl. Oavsett får du en fantastisk naturupplevelse. Vill du få ut mer av din cykling kan du boka en cykelguide. Bläddra längre ner för att läsa mer om det. 
Bjursås ligger i Falu kommun där flera Biking Dalarna cykelområden finns. Lugnet i Falun, Källviken och nykomlingen Grycksbo. Så det bjuds på mängder med möjligheter till bra cykling. 

Bjursås Berg & Sjö har cykelvänligt boende och är Outdoor Qualified av Visit Dalarna vilket innebär att kringservice såsom cykeltvätt, restaurang och cykelförvaring finns ett tramptag från allt boende.

Våra leder. Klicka på leden för att se karta

Västanbergsrundan Grön 13 km
Baggarvsrundan Blå 4 km (öppnar inom kort) 
Bjursen Runt Blå 10 km
Dössbergsrundan Blå 10 km
Hambergsspurten Röd 13 km
Skottbergsrundan Röd 21 km (öppnar innan midsommar)
Bjursås XC Röd 35 km (nuvarande Skottsvängen 41 km. Omdragning klar innan midsommar) 

NYHET!!! Det sker ett arbete med utveckling av cykellederna. Innan midsommar öppnas två nya leder. Blå led Baggarvsrunden 4 km, en lätt familjeled och röd led Skottbergsrundan 21 km, en medelsvår led. 
Skottsvängen döps om till Bjursås XC. Det har gjorts nya sträckor som tar bort det mesta av asfaltssträckorna. Leden kommer också vändas på. Bjursås XC är en röd led på 35 km. 
Hambergsspurten röd led 13 km kommer också vändas varv på. 
Under första halvan juni räknas detta bli färdigt. 
Men det slutar inte där. Under året kommer fler leder byggas. Bl a en traviserande led uppför berget som blir lättcyklad till toppen. Med mera. 
De nya lederna har möjliggjorts genom projektet ”Investera i leder i Dalarnas landsbygd” med finansiering från Landsbygdsprogrammet samt medel från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Projektledare är Visit Dalarna och ansvarig myndighet är Tillväxtverket

Är ni fartsökande kompisar, familj eller par som vill cykla? 

Oavsett har vi cykling som passar alla. Leder i snäll terräng och stigar som är mer utmanande och fartfyllda. Med det böljande landskapet i Bjursås väntar allt som oftast en rolig belöning nerför på toppen av det pulshöjande krönet. 
Även om du tränar för Cykelvasan finns många mil att vässa formen på. 

Hyra cykel i Bjursås, Dalarna

Har du ingen egen cykel går det bra att hyra hos oss.
Vi har både heldämpade och framdämpade MTB cyklar från Scott. Storlekar från XS-L.
Barn MTB i storlek 22, 24 och 26 tum. 
Heldämpade Scott Genius 950 och 750. Framdämpade Scott Aspect 950. Barn MTB Scott Roxter. 
Vill ni ta en cykeltur in till byn finns även damcyklar att hyra. 
Cykel bokas online.

Cykla med guide i Bjursås

Få ut det mesta av er cykeltur. Vi erbjuder lokala guider som tar dig dit du kanske inte hittar annars. De guidade turerna bokas sällskapsvis och nivån på turen anpassas efter sällskapet. Ett stopp på Dössbergets Värdshus ingår i turen där ni avnjuter en stillsam lunch med vacker utsikt. 
Priset för cykelguide är från 2150 kr. I priset ingår. Guide, lunch, cykeltvätt och dusch.  


 

cykla i bjurss dalarna


 Välkomna att utforska naturen runt Bjursås på två hjul 


 

 

Välj din vecka.

Just nu i kalendern

Slå oss en signal på 023-77 41 77 så berättar vi mer