Skidskola

Vill du börja åka slalom eller snowboard? Vill du ta nästa steg i din utveckling? Eller vill du slipa tekniken och lära dig carvingsvängar, puckelpist och åka Snowpark?

Skidskola är en viktig byggsten för att barn och vuxna ska åka säkert och ha roligt i backen. Vi kan lova att du kommer utvecklas och ha riktigt roligt med våra duktiga skidlärare - för de flesta ger en lektion en nytändning och bättre möjlighet att nyttja dagens utrustning fullt ut.

Våra skidlärare ser till att skidskolan både blir ett roligt minne i sig men även en språngbräda till att kunna känna sig trygg på skidorna och njuta ännu mer i backarna!

Skidskolan utgår från södra sidan ovanför skidshopen.  


Barnskidskola 
Vi lägger mycket fokus på barnskidskola. Vi har mindre snittstorlek på grupperna och vi är noga att kombinera övningarna med mycket lek.

Pris gruppskidskola
Grupplektioner 2 dagar x 50 minuter, Pris: 445 kr/person 
Min 5 st / grupp. Anmälan o betalning skall vara gjord före lektionen. Lektionstid 50 min.

Skidskolans grupplektioner är 2 dagarskurser i 50 minuter per gång och finns varje vecka; måndag-tisdag och fredag-lördag.
Vi börjar en dag in på respektive boendeperiod så att barnen hunnit vänja sig lite vid skidorna och miljön – annars kan lätt stor del av tiden gå åt till att bara vänja sig vid omgivningarna och utrustningen.

Barn nybörjare från 5 år                 10.00-10.50
måndag-tisdag / fredag-lördag 
Nybörjarlektioner för barn, här leker/tränar vi grundmoment under två dagar. Till exempel att hantera sin utrustning, åka lift, grundsvängar och beroende på nivå lägger vi in lite mer avancerade övningar.

Barn fortsättning 5-9 år                 11.00-11.50
måndag-tisdag / fredag-lördag 
För barn som kan åka i blå/röda backar med fartkontroll. Vi gör roliga övningar och tränar på grundmoment och lägger in lite mer avancerade övningar och hopp. Målsättning är att kunna åka i alla backar med kontrollerade svängar och inte minst känna att det är roligt i backen!

Kids fortsättning, 10-14 år            12.00-12.50
måndag-tisdag / fredag-lördag 
Fortsättningsnivån där barnen åker de flesta blå/röda backar. Här bygger vi under två dagar vidare på grundfärdigheter och lägger även in lite moment som hopp och brantare backar. Eftersom spridningen ökar mellan barnens färdigheter och vilja så anpassar vi efter respektive grupp och barn.

Lägsta ålder för att delta i skidskola är fem år. Minimiantal i grupperna är tre deltagare. Vid få deltagare kan grupper slås samman eller ställas in.

Privatskidskola 
Vuxenlektioner, längdskidor och snowboard!
För dessa erbjuder vi i första hand privatlektioner där vi tar utgångspunkt i dina färdigheter och målsättning med lektionen. Är ni ett sällskap så kan vi även arrangera dessa i form av grupplektion. Lektionerna ligger företrädesvis efter lunch och måste förbokas i god tid (2 dagar).

Lektionstid 55 min. Pris 495 kr för tillkommande deltagare 200 kr / person.
Kan normalt bokas till eftermiddag. 
 

Föräldratips inför barnskidskola! 

Se till att barnet har ätit och gått på toaletten. Se till att barnet är klädd efter väder. Om barnet har svårt att lämna er, se till att finnas i närheten men tänk på att inte synas. Var på plats i god tid innan lektionen och möt upp barnet i god tid efter lektionen.

 

OBS! Betalningsbevis/kvitto uppvisas för läraren före lektionen. Skipass ingår ej i priset för skidskola.
Avbokning ska ske minst två dagar innan lektionstillfälle, annars debiteras fullpris. 

 

Bokning sker via skidshopen och förfrågan om skidlektioner görs på shop.skidskola@bjursas.com eller via växeln 023-77 41 77. Det är periodvis högt tryck på telefonerna - särskilt under förmiddagarna har vi tyvärr svårt att svara.