Besök oss tryggt och säkert i vinter

ÖPPET KÖP

Du kan tryggt och säkert boka en vistelse hos oss i vinter. Om/avbokningsskydd ingår kostnadsfritt vid bokning och gäller vid symptom eller misstanke om coronasmitta.

CORONA / COVID 19 INFORMATION

Länk till informationsfilm

Vi står inför öppning av skidanläggningen för vintern och vi står förbereda så att du ska få en trygg och säker vistelse hos oss i vinter. Vi följer och förhåller oss till alla beslut och rekommendationer från svenska myndigheter och branschförening i rådande situation. Branschföreningen Slao och Folkhälsomyndigheten menar att skidåkning i sig är en uteaktivitet och bedöms inte i sig bidra till smittspridning. Tvärtom är uppmaningen att uteaktiviteter är positiva och kan genomföras.

Samtidigt finns det miljöer i anslutning till skidåkning där trängsel kan uppstå. Vi har infört flertalet försiktighetsåtgärder på plats för att trygga våra gästers vistelse och minimera risken för smittspridning. Bjursås som skidanläggning har väldigt goda förutsättningar att erbjuda trygg vistelse utifrån rådande förutsättningar då gäster kommer till oss i egen bil, vi är en kontantfri anläggning, vi har gott om plats i backarna och alla våra boenden har eget hushåll.

Konkreta åtgärder innefattar bland annat att vi på Bjursås Berg & Sjö:

- Följer och förhåller oss till svenska myndigheters centrala och regionala beslut samt rekommendationer. Detta sker i huvudsak genom att vi följer de rekommendationer som våra branschorganisationer Visita (inkl. Slao och SCR) gör utifrån myndigheternas information och direktiv.

- Inkluderar om-/avbokningsskydd kostnadsfritt vid bokning och det gäller även vid coronasymptom.

- Under ankomst, vistelse och avresa är det möjligt att undvika så gott som alla moment som medför folksamling och nära kontakt med andra än det egna resesällskapet förutsatt att man förbokat/-köpt inför vistelsen.

- Uppmanar våra gäster att vistas utomhus så mycket som möjligt och använda självhushåll.

- Restaurangerna erbjuder take-away och möjlighet att beställa på distans. Afterski är inställd. Invändig bordsmöblering är justerad och uteserveringarna är öppna hela säsongen.

- Bordsmöblering i värmestugan är justerad och antalet grillplatser utomhus har utökats.

- I liftsystemet strukturerar vi liftköerna för att skapa avstånd och uppmanar gäster att bara åka lift tillsammans med familjemedlemmar.

- Bjursås är en kontantfri anläggning.

- Särskilda rutiner kring städning och sanitet har införts i hela anläggningen.

Vi har tillsammans med er gäster ett stort ansvar. Vi skapar förutsättningarna för trygg skidåkning och vi gör det tillsammans med er. Det handlar om att följa de anvisningar som finns men självfallet också att stanna hemma om man har symptom.

På Folkhälsomyndighetens hemsida finns aktuell information gällande covid 19.
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/ 

Vid frågor med anledning av detta hänvisar vi till info@bjursas.com