Fin åkning utför och på längden

Många räknar Bjursås som en av Sveriges riktigt klassiska alpina adresser med våra 40 år som skidanläggning. Det är inte bara långa historien som motiverar detta, även den varierande åkningen med storslagen utsikt har genom åren gjort att skidåkare gärna kommer tillbaka.

Utförsåkning
På berget finns ett 20-tal nedfarter i böljande terräng med bra backar både för nybörjaren och alpinrävar. Två sittliftar och fem släpliftar tar dig upp på berget bekvämt. Fallhöjderna ligger runt 200 meter och längsta pisten är 1300 meter. 

Vår snowpark utsågs för några år sedan till landets bästa. Den kompletteras av en juniorpark. Anläggningen är uppskattad även av alpinklubbar för de fina backarna med varierande lutning.


Klicka på bilden för större format.


För att se skipass-priser, klicka här >>   (ni länkas till vår web-shop där ni ser aktuella priser och kan köpa skipass)


Längdåkning
Totalt har vi ca 60 km längdspår i Bjursås och Sörskog! Alla är utan spåravgift.

Längdspår, inklusive elljusspår, finns i skidområdet. På sjön och vid södra dalstation finns två lättåkta spår som både passar nybörjare och för fin stakträning inför Vasaloppet.

På toppen av berget finns flera spår i olika längd, varav ett är elljusspår. Till dessa tar du dig bekvämt med sittlift (kostnadsfritt) eller med bilen till spårcentralen med vallabod. 

Ett stort spårområdet finns även i grannbyn Sörskog en knapp mil bort. Många tycker att det är den finaste åkningen söder om fjällkedjan. Under längd-VM i Falun 2015 var Sörskog backup om Falun inte skulle få tillräckligt med snö, vilket säger en del om snösäkerheten och spårkvaliten! Där finns även omklädningsrum och vallabod.

För mer information om spåren klicka här (Bjursås) och här (Sörskog).