Aktiviteter

Det finns mycket att göra i Bjursås på sommaren. Lägger man dessutom till allt som finns inom 45 minuter med bil erbjuder området en uppsjö aktiviteter och sevärdheter.

Vandring / trail
Knyt på dig vandringskängorna eller trailstkorna och bege er ut på någon av våra fina vandringsleder. Vi har till exempel Vildmarksleden - upp till 32 km vandring i vacker natur kantat med sevärdheter, utsiktsplatser, raststugor med mera.  Vi har kartor och massor med tips på stigar och råd på vägen.

Cykel
Eller smörj kedjan och ge er ut på en MTB-tur i de vackra dalaskogarna. Vi är medlemmar i Biking Dalarna med sju stycken väl uppmärkta och svårighets-graderade leder. Det är fantastisk cykling som lämpar sig väl för både nybörjare och vana cyklister. Fina stigar som går i vacker terräng med fäbodar, utsiktsplatser med mera. Vi har totalt sju cykelleder som utgår från cykelcentralen. Vid cykelcentralen har vi även teknikbana och kort-leder för uppvärmning eller ett extravarv. Har du ingen egen cykel med dig så har vi fina cyklar att hyra.
För att läsa mer om våra cykelleder, klicka HÄR.

Kanoter/SUP/båt
Vill ni ge er ut på vattnet finns möjlighet att hyra kanoter, SUP-bräda och roddbåt, självklart med tillhörande flytvästar. Det är fint fisHyr en kanot hos oss och ta med fiskespöet eller en termos med kaffe för en lugn stund på sjön?

Fiske
Det är ädelfisk i sjön Bjursen som ligger intill anläggningen - i bäcken som rinner genon anläggningen går de även upp och leker. Precis intill anläggningen finns put-n-take. I området finns fantastiskt fiske - är förhållandena rätt är det mycket flugfiskare i området.

Minigolf / boule / volleyboll
I anläggningen har vi banor och utrustning finns att hyra - så det är bara att utmana vänner och familj!Varmt välkomna!

Välj din vecka

Vecka 5

Skidåkning
Backar och liftarna är öppna måndag till söndag 9.30-15.30. Kvällsåkning tisdag och torsdag 18.00-20.00.

Vi drar sjöspåret och Döss-spåret när det är rätt is- och snöförhållanden.

För mer information om backar, liftar och spår klicka in på Just nu och se tabellen.

Shopen & hyran
Shopen är öppen dagtid måndag - söndag och kvällstid när det är kvällsskidåkning. Här får du hjälp med både utrustning, skipass - och lite smått & gott om blodsockret har fått sig en dipp (godis och dricka). Du finner även väl utvalda produkter som tex goggles, vantar och vår Bjursåskollektion.

Skidskola
Måndag - tisdag och fredag - lördag har vi gruppskidskola. För att boka snowboard, längd eller privatlektioner - läs mer här. Skidskolan utgår från Snötorget ovanför Shopen vid skidskoleskylten.

Mat & fika dagtid
I Brasserie Bju' Inn serveras fika, glass och lunch. Mellan klockan 11:00 och 14:00 är vår buffé framdukad. På den finns bla dagens rätt, pasta & vegetarisk bolognese, mos och köttbullar. Det finns även andra rätter att beställa som hamburgare.

I Värdshuset Bäverhyddan serveras våfflor, soppa och fika i lugn värdshusmiljö lördag och söndag.

Lördag 10:00-15:00-Lunch, 15:00-17:00 afterski i Värdshuset Bäverhyddan.

Mat & underhållning kvällstid
Värdshuset Bäverhyddan Värdshuset Bäverhyddan är kvällsöppet tisdag och fredag. Då serveras Pubmeny med beprövade klassiker och goda pizzor. Obs; på tisdagar måste bord förbokas senast dagen innan i receptionen eller på mejl restaurang.konferens@bjursas.com.

På lördag är de Afterski i Värdshuset Bäverhyddan 15:00-17:00 med Tomas. Efter Afterski´n dukas veckans Temabuffé (Täljsensafton 299kr/pers) upp från klockan 18:30. Förboka gärna på mailadressen restaurang.konferens@bjursas.com 

Familjerelax & övriga aktiviteter
I familjerelaxen finns en ca 10 m lång inomhuspool och två bubbelpooler – en inomhus och en utomhus, och en bar där du kan köpa förfriskningar och snacks. Då relaxen är mycket populär tar receptionen emot förbokningar så att ingen ska behöva vända i dörren (vi tar in max 25 personer per pass). Utöver ordinarie öppettider så är relaxen möjlig att privatboka i tvåtimmars-omgångar alla dagar. Kostnad 2.500 kr. Bokas minst tre dagar i förväg hos receptionen.

Slalomtävling för hela familjen och alla färdighetsnivåer går av stapeln på lördag kl 13:00 vid Knapp-liften i södra området. Här vinner den som har så lik tid som möjligt i två åk. Lika mycket list som åkskicklighet - hela familjen kan tävla mot varandra! (Kostnadsfritt.)

Bjurre Bäver kommer på besök lördag kl 14:00 i södra området (vid barnområdet). Med lite tur har han med kola och bjuder på! (Kostnadsfri aktivitet.)

 

För att se våra öppettider klicka här

____________________________________
Vi lägger kontinuerlig till saker vartefter vi närmar oss den aktuella veckan. Vi måste även reservera oss för justeringar och felskrivningar. Information finns även att få på plats i skidshopen och receptionen - eller genom att slå en signal på 023 - 77 41 77.