Bjursås just nu

Skidskola

Skidskola

Vill du börja åka slalom eller snowboard? Vill du ta nästa steg i din utveckling? Eller vill du slipa tekniken och lära dig carvingsvängar, puckelpist och åka Snowpark?

Skidskola är en viktig byggsten för att barn och vuxna ska åka säkert och ha roligt i backen. Vi kan lova att du kommer utvecklas och ha riktigt roligt med våra duktiga skidlärare - för de flesta ger en lektion en nytändning och bättre möjlighet att nyttja dagens utrustning fullt ut.

Våra skidlärare har minst en säsongs erfarenhet, men vi har även flera examinerade (högsta nivån i Sverige) med många års erfarenhet både i Sverige och utomlands. Tillsammans ser vi till att skidskolan både blir ett roligt minne i sig men även en språngbräda till att kunna känna sig trygg på skidorna och njuta ännu mer i backarna!

Barnskidskola 
Vi lägger mycket fokus på barnskidskola. Vi har mindre snittstorlek på grupperna och vi är noga att kombinera övningarna med mycket lek.

Pris gruppskidskola
Grupplektioner 2 dagar x 50 minuter, Pris: 295 kr/person 
Min 3 st / grupp ska vara anmälda. Lektionstid 50 min.

Skidskolans grupplektioner är 2 dagarskurser i 50 minuter per gång och finns varje vecka; tisdag-onsdag och lördag-söndag.
Under högsäsong, jul/nyår och sportlov erbjuder vi även 2 dagars grupplektioner torsdag-fredag.
Vi börjar en dag in på respektive boendeperiod så att barnen hunnit vänja sig lite vid skidorna och miljön – annars kan lätt stor del av tiden gå åt till att bara vänja sig vid omgivningarna och utrustningen.

Barn nybörjare från 5 år                 10.00-10.50
Tisdag-onsdag / lördag-söndag (högsäsong även torsdag-fredag)
Nybörjarlektioner för barn, här leker/tränar vi grundmoment under två dagar. Till exempel att hantera sin utrustning, åka lift, grundsvängar och beroende på nivå lägger vi in lite er avancerade övningar.

Barn fortsättning 5-9 år                 11.00-11.50
Tisdag-onsdag / lördag-söndag (högsäsong även torsdag-fredag)
För barn som kan åka i blå/röda backar med fartkontroll. Vi gör roliga övningar och tränar på grundmoment och lägger in lite mer avancerade övningar och hopp. Målsättning är att kunna åka i alla backar med kontrollerade svängar och inte minst känna att det är roligt i backen!

Kids fortsättning, 10-14 år            12.00-12.50
Tisdag-onsdag / lördag-söndag (högsäsong även torsdag-fredag)
Fortsättningsnivån där barnen åker de flesta blå/röda backar. Här bygger vi under två dagar vidare på grundfärdigheter och lägger även in lite moment som hopp och brantare backar. Eftersom spridningen ökar mellan barnens färdigheter och vilja så anpassar vi efter respektive grupp och barn.

Lägsta ålder för att delta i skidskola är fem år. Minimiantal i grupperna är tre deltagare. Vid få deltagare kan grupper slås samman eller ställas in.

Skidlekis  - preliminärt
För dom minsta barnen (3-6 år) där man kan lämna in sitt barn och får leka i snön i första hand, ej skidskola. Vi håller till på väl avgränsad yta intill både barnbacke och lekplats. Vi åker både pulka och kanske lite skidor - inte minst testar vi lite längdskidor. Självklart har alla hjälm på huvudet!
Öppet mellan 10.00 - 11.30 lördagar (eventuellt under loven fler dagar).

Föranmälan krävs minst två dagar i förväg så att vi kan anpassa bemanning efter antal barn. Minimiantal barn är 3 stycken. Här tar vi till en början in intresseanmälningar för att se om intresse.

Privatskidskola 
Vuxenlektioner, längdskidor och snowboard!
För dessa erbjuder vi i första hand privatlektioner där vi tar utgångspunkt i dina färdigheter och målsättning med lektionen. Är ni ett sällskap så kan vi även arrangera dessa i form av grupplektion. Lektionerna ligger företrädesvis efter lunch och måste förbokas i god tid (2 dagar).

Pris privatlektion
Lektionstid 55 min. Pris 495 kr för tillkommande deltagare 200 kr / person.
Kan bokas mestadels efter lunch då grupper är klara. 
 

Föräldratips inför barnskidskola! 
Se till att barnet har ätit och gått på toaletten.
Se till att barnet är klädd efter väder.
Om barnet har svårt att lämna er, finns i närheten men tänk på att inte synas.
Var på plats i god tid innan lektionen och möt upp barnet i god tid efter lektionen.

OBS! Skipass ingår ej i priset för skidskola.

Bokning sker i skidshopen och förfrågan om skidlektioner görs på skiduthyrning@bjursas.com eller telefon 070-354 13 42.
Under högsäsong är det högt tryck i shopen, särskilt under förmiddagarna har vi svårt att svara. Men vi återkommer under dagen om ni lämnar meddelande.

 

Kontakta oss

Bjursås SkiCenter och Camping AB
Björsbergsvägen 65, Box 43
790 21 Bjursås

OM OSS
SÖK ARBETE
NYHETSBREV

Hitta till oss

INFO@BJURSAS.COM

Tel:
023-77 41 77

Våra partners

Till Facebook Till Instagram